Loading...

Please wait...

Blog

Beurs, Feest, Training of andere deadline? Bestel op tijd

Er zijn heel veel leuke dingen aan mijn werk. Wat daar niet bij hoort, is het “nee” moeten verkopen aan een klant. Toch gebeurt dit af en toe omdat te laat begonnen wordt met het zoeken naar relatiegeschenken en het gewenste product niet voor een bepaalde datum geleverd kan worden. In deze blog leg ik uit waarom de levertijd verschilt per product en geef ik je tips hoe je ervoor zorgt dat je het ideale product tijdig aanvraagt en ontvangt.

 

Waarom de levertijd verschillend is

Zoals je op onze website kan zien, varieert de levertijd per product. Dit heeft verschillende redenen:

Opslag in Nederland of buitenland

Sommige producten worden opgeslagen in Nederland en andere producten in het buitenland (meestal Europa). De verzending vanuit het buitenland duurt langer dan vanuit Nederland, een zending is vaak 3 dagen onderweg. Daarentegen is het soms goedkoper en zijn de producten beter. Andere producten worden op bestelling geassembleerd, dit kost extra tijd.

Drukmachine

Het maakt ook uit of de drukmachine in Nederland of in het buitenland staat. Ik kies er meestal voor om het product te laten bedrukken door de fabrikant van het product. Het verschilt per product welke drukmachine er gebruikt kan worden. Sommige producten en type opdrukken kunnen gedaan worden op meerdere machines. Hierdoor is de kans groter dat er snel een drukmachine beschikbaar is. Andere producten of opdrukken vereisen een specifieke opdrukmachine. Zo heb ik een pen die  geleverd wordt vanuit Duitsland en uitsluitend bedrukt kan worden op één machine in Frankrijk. Dit zorgt natuurlijk voor een langere levertijd.

Type opdruk

Kies je voor een product met een digitale opdruk, dan duurt het bedrukkingsproces niet zo lang. De opdruk wordt ingevoerd in de computer en kan bij wijze van spreken binnen een uur gedrukt worden. Producten met een zeefopdruk nemen daarentegen meer tijd. Er moet namelijk eerst een drukfilm gemaakt worden, daarna een zeefraam en vervolgens moeten de kleuren handmatig gemengd worden voordat het product bedrukt kan worden. Digitale druk kan ook nadelen hebben. Zo is het drukoppervlak beperkt en lukt het niet altijd om exact de pms kleuren na te maken.

Het proces

Soms weet de klant niet exact wat hij/zij wil. Daardoor komt het voor dat nadat een digitale proefdruk gemaakt is, er iets in het ontwerp veranderd moet worden. Dat betekent dat er een nieuwe proefdruk gemaakt wordt en beoordeeld moet worden. Afhankelijk van de klant kan dit proces een aantal dagen duren. Dit vind ik geen enkel probleem en we helpen onze klanten graag met advies. De leverdatum wordt hierdoor alleen wel langer want wij kunnen pas een verzenddatum inplannen ná het definitieve akkoord op de proef.

 

Snel bedrukken, kan het dan echt niet?

Natuurlijk is snel bedrukken wel mogelijk. Sommige van mijn drukkers hebben een focus op snelle levering. Zij zijn gevestigd in Nederland en hebben zelf een voorraad producten liggen. Zij maken gebruik van een snelle koeriersdienst waardoor een product in soms wel drie dagen geleverd kan worden.

Snel leveren is fijn maar de keuze in het aantal producten is natuurlijk beperkt omdat spoeddrukkers geen oneindig assortiment op voorraad kunnen hebben. En het aantal drukkleuren is vaak beperkt. Daarnaast zijn de producten, productie en het transport duurder. Immers, de drukkerij loopt het risico dat er op een bepaald moment niets ingepland staat op de machine. Opslag en bedrukking in Nederland is duurder en de koeriersdienst kost meer. Ben je dus laat met bestellen en wil je een snelle levering, dan is de keuze beperkt en zijn de kosten hoger.

 

Op tijd een aanvraag doen is de beste keuze

Ik adviseer onze klanten daarom om op tijd te bestellen. En dat is in veel gevallen minimaal één maand van te voren. Hierdoor worden je keuzemogelijkheden groter en ben je veel voordeliger uit. Als klant kan je ook het proces versnellen door van te voren goed na te denken hoe je het product er uit wilt laten zien en door de juiste logo’s en bestandsformaten klaar te hebben staan.

 

Heb je deze blog te laat gelezen, bekijk dan de producten die we snel leveren

Natuurlijk helpen we je ook graag als je toch laat bent met bestellen. De volgende producten hebben een levertijd van 3-5 werkdagen:

1, Hawai stylus met FC Opdruk

 

2. Pepermunt box Tim

 

3. Fullcolor bedrukte mokken Pidan

Welk papieren tasje kies ik?

Papieren tasjes zijn voordelig en worden gezien als een duurzaam alternatief voor plastic tassen. Ze worden met verschillende technieken bedrukt en het is vaak lastig om de ideale techniek te vinden. In deze blog help ik je bij de keuze voor papieren tasjes.

 

Hoeveel kleuren opdruk wil je?

Dit is de eerste vraag die ik altijd aan mijn klanten stel. Het maakt namelijk nogal uit of één kleur voldoende is, of dat je meerdere kleuren of fullcolour  bedrukte tasjes wilt. Als je namelijk meer dan één kleur wilt bedrukken, dan worden de tasjes “vanaf de rol bedrukt”. Dit betekent dat er eerst een rol papier bedrukt worden, en daarna worden er van dat papier tasjes in elkaar gezet. Dit is niet per sé duurder, maar de levertijd is wel langer. Daarom kiezen bedrijven die snel de tasjes binnen willen hebben, vaak voor één kleur bedrukking. Kies je voor kraft-papier, dan is een opdruk met meerdere kleuren wel mogelijk bij van te voren gefabriceerde tasjes.

 

Wil je de bedrukking “all-over” of alleen op de voor- en achterkant?

Als we het aantal kleuren duidelijk hebben, dan vraag ik op welke posities de bedrukking moet komen. Zowel bij kraftpapier als bij gelamineerd papier, kan je namelijk allover en ook op de zijkanten bedrukken, maar moet dit dan wel weer “vanaf de rol” bedrukt worden. Dit zorgt voor een iets langere levertijd. Kies je voor alleen een bedrukking aan de voorkant en/of achterkant, dan is de levertijd korter omdat de bedrukking gedaan wordt op vooraf-gemaakte tassen.

 

Kraftpapier of gelamineerde tasjes?

We zien dat kraftpapier steeds populairder wordt. Het is een goedkoop materiaal en heeft een duurzame uitstraling. Kraftpapier is meestal bruin of wit en kan ook in meerdere kleuren bedrukt worden. Als je een luxere uitstraling wilt, dan zijn gelamineerde tasjes een goede optie. Vaak kiezen klanten voor glanzend gelamineerd papier, maar ook een matte look is mogelijk. Verdere afwegingen tussen kraftpapier en gelamineerd zijn:

 • Kraftpapier oogt natuurlijker / meer milieubewust omdat het papier minder bewerkt is en bruin kraftpapier is niet gebleekt. Kraftpapieren tasjes zijn bij uitstek geschikt voor low-budget.
 • Gelamineerd papier oogt luxer en kan in meerdere papierdiktes gekozen worden.

 

Glanslaminaat papieren tassen Bonella-7326

Gelamineerd tasje met één kleur bedrukking

 

Budget kraftpapieren tas met fullcolor opdruk-0

Kraftpapier tasje met fullcolor opdruk

 

Waar gebruik je de tas voor?  Papierdikte

Ik vraag aan bijna al mijn klanten waarvoor ze de tas willen gebruiken. Soms vragen ze zich af waarom, maar op deze manier kan ik meedenken over onder andere de juiste papierdikte. Wil je  boeken in de tas meegeven of een t-shirt?  Hoe zwaarder het product dat je wilt meegeven, des te steviger moet het papier zijn dat je nodig hebt. Benieuwd wat een goede papierdikte is voor de je tasjes? Neem contact met ons op en we helpen je graag met voorbeelden.

 

Nieuw: Groeipapier

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Groeipapier is papier met zaadjes erin. Zodra je de tas niet meer nodig hebt, stop je hem in de grond en komen er kruiden, veldbloemen en zonnebloemen uit. Een superleuk idee voor als je een duurzame uitstraling wilt. Wij leveren tasjes gemaakt van groeipapier en krijgen regelmatig leuke reacties hierover van onze klanten.

Groeipapieren tasjes

 

Advies op maat? Neem contact op. We helpen je heel graag

Zoals je leest zijn er veel verschillende opties en kan het lastig zijn om de beste oplossing te vinden voor je bedrijf. Daarom staan wij voor je klaar om te helpen met advies en voorbeelden van tasjes die geschikt zijn. Neem contact op.

Benieuwd welke tasjes we leveren? Bekijk het volledige overzicht papieren tasjes van Promo2000.

Groen moet je doen!

De laatste jaren zijn wij steeds meer bezig met het milieu. Ecologische producten, flessen recyclen, papier,  producten van bamboe, pennen van stro en ABS kunststof.

Vorig jaar werd er 80% van het afval gerecycled. Helaas werd slechts 8% van het gerecycled afval weer in het Nederland gebruikt.

Daar moeten we iets aan doen vinden wij bij Promo2000.

Ik volg de ontwikkelingen op de voet en ga hier graag in mee. Neem bijvoorbeeld de pen gemaakt van PET flessen. Het is super zonde om al die PET flessen zomaar weg te gooien en te verbranden.

Als je de fles niet meer gebruikt, kan ik er wel weer een pen van maken.

Zo zijn er nog veel meer pennen die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen zoals:

 1. Pen Vitality, gemaakt van gerecycled ABS-kunststof
 2. Pen Case, gemaakt van 50% tarwestro en 50% PP kunststof
 3. Pen Anto, gemaakt van kurk
 4. Pen Senator Superhit Bio, gemaakt van PLA granulaat op basis van suikerriet
 5. Papieren pen Artel, gemaakt van oud papier

Waarom dingen weggooien die je nog kan gebruiken, maar dan met een andere functie.

Miss Promo

Chocolade leuk en lekker

Een uniek relatie geschenk, maar wel eetbaar. Je kiest voor chocolade! Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werking en wat zijn de mogelijkheden?

Van cacaoboon tot chocolade:

 • De bonen worden gedroogd en vervoerd naar de fabriek
 • Hier worden ze samen gemaald en fijn gestampt tot een cacaopasta
 • Dit wordt samen geperst tot cacaoboter, samen met de pasta en suiker wordt dit een paar dagen geroerd
 • Chocolade wordt in de juiste vormen gegoten
 • Het wordt gekoeld

Jij kan kiezen of je de verpakking van de chocolade bedrukt wilt hebben met jouw bedrijfslogo. Of je kiest een chocoladevorm die past bij jouw bedrijf of evenement. Een advent kalender of een lolly, het is  mogelijk.

Tijdens de warme zomerdagen kan chocolade ook vervoerd worden. Wist je dat de smelttemperatuur van chocolade rond de 25 graden ligt? In de zomermaanden wordt jouw chocolade verstuurt met een beschermende koel element, je kiest voor een koeltransport. De chocolade zal op deze manier niet smelten. Er zijn ook fabrieken in Spanje die ervoor kiezen om in de zomermaanden geen transport te doen, want als er al straaltje zon op de chocolade komt is het gedaan.

Nadelen:

 • Na het consumeren is de promotie ontzichtbaar
 • Het kan smelten in de zomer

Voordelen:

 • Bijna iedereen houdt van chocolade
 • Veel smaken

Wat doet een review?

Je bent op zoek naar een product. Vaak lees je eerst de reviews. Gelukkig ben je niet de enige, onderzoek wijst uit dat 61% procent van de consumenten hetzelfde doet. Is dit een goed product? Voldoet het aan de verwachtingen? Kan ik de leverancier vertrouwen? Je wilt graag weten of je de juiste beslissing neemt en dat is logisch.

De consument vindt de mening van andere consumenten belangrijk, want hoe hebben zij het product ervaren? De mede-consument geeft de voor- en nadelen van een product op het internet. In tegenstelling tot de leverancier, die meestal alleen de voordelen van een product benoemt. Op de website van PROMO2000, worden altijd voor en nadelen van een product genoemd. Een voordeel van een product kan zijn dat het uniek is of heel mooi bedrukt kan worden, een nadeel kan zijn dat de levertijd wat langer is. Wij als bedrijf, plaatsen zoveel mogelijk relevante informatie bij het product om het jouw als klant zo makkelijk mogelijk te maken.

Reviews geven de consument belangrijke informatie voor het nemen van een beslissing. De invloed van positieve reviews geeft consumenten een fijn gevoel. Wanneer een review het juiste signaal afgeeft, activeert dit consumenten om ook voor dit product te kiezen. Een slechte review kan ook een positieve wending geven. De consument ziet, dat er ook fouten gemaakt kunnen worden, dit is geloofwaardig. Na het plaatsen van een bestelling bij PROMO2000, vragen wij graag om je menig zodat anderen kunnen bepalen of zij ook bij ons gaan bestellen. Op deze manier helpen we elkaar, jij als consument blij met ons product en dat jij je mening mag geven. Wij blij met een nieuwe review, wat weer helpt om een nieuwe consument bij ons te laten bestellen!

Keep your message forever green!

Een origineel kweeksetje! Met de Greencard geef je klanten een plant met een leuk bericht cadeau. In de kaart zit een disc met de zaadjes inclusief potgrond. Met water en veel liefde groeit het plantje op je kaart uit tot een prachtige bloem, groente of kruid. Als de plant groot genoeg is, kan je deze overplanten in een potje.

 

De Greencard is een kaart die per post verstuurd of weggegeven kan worden. Ontwerp je eigen kaart met boodschap, slogan of logo en kies het plantje dat jij wilt.

Er is keuze uit 12 verschillende soorten bloemen/groentes en kruiden!

Hoe werkt het?

Zie hieronder het stappenplan om het zaadje uit te laten komen!

 1. Verwijder de folie van de disc voorzichtig
 2. Druppel elke dag, een paar keer per dag enkele druppels water. In elk geval totdat de potgrond 2 cm is geworden.
 3. Als de grond zacht genoeg is geworden, duw dan zachtjes en liefdevol de zaden in de grond.
 4. Geef af en toe water en zet het op een lichte plek.
 5. Als het plantje groot genoeg is kan het worden overgezet in een pot. Hierin kan de plant rustig verder groeien!

 

Diverse soorten

Bloemen

Madelief

Goudsbloem

Zonnebloem

Viool

Vergeet-me-nietje

 

Groente en kruiden

Tomaat

Chili peper

Wilde Venkel

Komkommer

Basilicum

Mint

Salie

De nieuwe Pennenland pen

Dat klinkt vrij logisch, vinden wij van Pennenland. Om dit nog maar eens te benadrukken hebben wij een nieuwe Pennenland pen laten maken.

Iedereen heeft wel eens een pen nodig. Voor privé, maar ook voor zakelijke gelegenheden. Dus, hoe kunnen we Pennenland nou beter promoten dan met een pen?

Onze nieuwe Pennenland pen is de ‘Slimline’ met ons logo op de top. Hierbij is gebruik gemaakt van doming. Bij doming wordt het logo voorzien van een laag Epoxyhars. Door deze hars krijgt het logo een 3D effect en valt het logo meer op. De transparante hars heeft een zeer hoge hechting en is een duurzame afwerking van het eindproduct. Ook is het water- en slijtvast.

Een pen is een visitekaartje voor uw bedrijf. Uitstraling en kwaliteit spelen hierbij een belangrijke rol. De ‘Slimline’ is een pen die aan deze kenmerken voldoet en hiernaast uniek is vanwege zijn doming. Een pen uitermate geschikt voor Pennenland.

 

Reactie van Zorgtechniek Limburg

Wij zijn erg tevreden over onze bestelling, de pennen zijn mooi en schrijven ook nog eens fijn.
Het was de eerste bestelling en er zullen zeker nog bestellingen gaan volgen 😉
Er komen nog allerlei bijeenkomsten en congressen…

Wij zijn zó tevreden over de pennen dat we het ook op onze Facebook pagina hebben geplaatst ?
https://www.facebook.com/Zorgtechnieklimburg

Uiteraard gaan we ze ook uitdelen bij symposia en congressen

Zorgtechniek Limburg

Pen: AA. Texas hardcolour wit balpen

Rugzak van Coenradie

Wij hebben deze uitgedeeld incl. een lunch in de Efteling vanwege ons 25 jarig bestaan van de zaak.
Eenmaal thuisgekomen was de hond ook erg gecharmeerd van de rugzak.

Ingenieursbureau Coenradie BV