Loading...

Please wait...

Eco en duurzaam

Categorieën

Categories

Filters

Filter op prijs

 

drukhoogte pen

merk

levertijd

soort

materiaal

kleur

kenmerken

capactiteit

diameter

hengsel lengte

soort pen

schrijfkleur

stofdikte

mechanisme pen

mechanisme paraplu

minimale afname

kenmerken pen

druktechniek

productformaat

product soort

inhoud

Producten 1–36 van 135

Producten per pagina

Eco en duurzaam : ecologische geschenken bedrukken.

Eco en duurzaam, duurzame producten, ecologische producten, biologische producten, oeko-tex… heel veel verschillende namen die allemaal aangeven dat het artikelen zijn die op een andere manier dan de conventionele manier zijn geproduceerd. Hieronder geven wij een kleine uitleg over de verschillende termen.

Biologisch betekent: met respect voor dier en milieu. Biologisch katoen moet voldoen aan de strikte regels van de Europese biowetgeving. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de teelt en de verwerking van de katoen.  De termen ‘biologisch’ en ‘bio’ zijn immers wettelijk beschermd.

Ecologisch betekent: milieuvriendelijk of met zorg voor mens en milieu. Niet meer en niet minder dan dat. Ook hier worden chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zo veel mogelijk vermeden omdat ze slecht zijn voor het milieu.

Duurzaam betekent dat het product geproduceerd is rekening houdend met de productie van de benodigde grondstoffen maar ook of het product lang meegaat, korte routes aflegt en of het na gebruik weer gerecycled kan worden.

Oeko-tex is een organisatie die zijn keurmerk geeft aan textiel ( voor tassen) waarbij getoetst wordt of er duurzaam, milieuvriendelijk en sociaal maatschappelijk verantwoord geproduceerd wordt.