Loading...

Please wait...

Ecologische geschenken

Categorieën

Categories

Filters

Filter op prijs

 

drukhoogte pen

merk

levertijd

soort

materiaal

kleur

kenmerken

capactiteit

diameter

hengsel lengte

soort pen

stofdikte

mechanisme paraplu

minimale afname

druktechniek

productformaat

product soort

inhoud

Producten 1–36 van 56

Producten per pagina

Ecologische geschenken.

Er zijn tal van mogelijkheden als je ecologische geschenken bedrukken als optie bekijkt. Op deze afdeling tref je allerlei soorten duurzame geschenken die niet vallen onder de noemer pennen of tassen. Promo2000 probeert deze afdeling te laten groeien want wij staan zeer achter Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het aanbieden van duurzame geschenken maakt daar zeker onderdeel van uit.
Als je wilt weten wat wij doen m.b.t. MVO, dan kan ons blog hierover lezen.

Ecologische relatiegeschenken worden vooral geproduceerd van bamboe, katoen, stro, en gerecyclede materialen zoals karton en rABS, PET-flesjes die opnieuw gebruikt worden maar ook nieuwe materialen zoals gecertificeerd gekweekt hout. Er bestaan zelfs notitieblokken die gemaakt zijn van gerecycled papier en bedrukt met BIO-inkt in plaats van de gebruikelijke chemische inkten.
Dan is het helemaal trendy om artikelen van bamboe te schenken. Bamboe is een snelgroeiende plantensoort die weinig water behoeft, en er hoeven geen insecticiden gebruikt te worden bij de groei van de plant. Bovendien neemt bamboe tot wel 35 procent meer CO2 op dan andere plantensoorten. Vandaar dat veel producten die wij aanbieden als ecologische relatiegeschenken, gemaakt zijn van bamboe.

Ecologisch is overigens wel iets anders dan biologisch. Om het keurmerk biologisch te mogen dragen, moet het product ( en de voorafgaande productie ) voldoen aan allerlei strenge eisen. Wij zullen een product niet bio of biologisch noemen als het niet voldoet aan de eisen voor dat predikaat. Wij noemen dergelijke producten wel ECO zodat je als consument ook wéét wat je krijgt. Eerlijk dus, op alle  fronten.