Loading...

Please wait...

Wijnglazen

3 producten

Producten per pagina

Wijnglazen bedrukken

Wijnglazen bedrukken met je eigen logo : dat geeft nog meer smaak aan die toch al zo smakelijke Chardonnay of Merlot. Een echte wijnkenner noemen we een oenoloog of een vinoloog. Een sommelier is een wijnkelner die veel van wijn weet en van de combinatie wijn met bepaalde spijzen. Wij zijn beslist geen wijnkenners, maar wij hebben wél verstand van het bedrukken van wijnglazen. Maar we willen je toch iets vertellen over wijnen en glazen zodat je straks ook de juiste keus zult maken.
Een rode wijn wordt geschonken in een glas met een brede kelk en een taps / smaller toelopende bovenzijde. In de kelk moet de wijn kunnen ronddraaien, dat wordt ook wel walsen genoemd om alles aroma’s lekker los te maken. Men zegt wel dat rode wijn ook even de tijd nodig heeft om zicht te ‘ontwikkelen’.
Een witte wijn wordt geschonken in een smaller en kleiner glas dan het gebruikelijke rode wijn-glas. Deze wijnen hoeven namelijk helemaal niet te ‘ademen’ en hebben juist behoeft aan een smaller glas zodat de aroma’s niet te snel vervliegen. Het grote voordeel van een langer en smaller glas is dat de wijn langer koel blijft.
Een rosé glas is eigenlijk hetzelfde als een glas voor witte wijn. Rosé wordt gemaakt van een combinatie van blauwe druiven en met witte druiven en beslist niet door reeds klare rode wijn te mixen met een witte wijn. Een goede rosé is fris en fruitig. Rosé wordt vooral veel gedronken als het warm weer is en op de terrassen. Er bestaat een droge rosé, die is iets zurig. Voorbeelden daarvan zijn de Syrahen de Cabernet Saugignon. Een zoete rosé is, logisch, zoet en vrolijk en licht zoals een Zinfandel. Een Pinot noir rosé zit er net tussen in.