Loading...

Please wait...

Waterman pennen

5 producten

Producten per pagina

Waterman pennen graveren.

 De pennen van Waterman zijn schitterende pennen voor een relatiegeschenk of zakenrelatie. Promo2000 biedt een ruim assortiment aan : Waterman Graduate, Waterman Hemisphere, Waterman Expert, Waterman Carene, Waterman Perspective. Een Waterman pen laten graveren of bedrukte Waterman pennen zijn blijvend en zullen jouw klant telkens weer aan jou herinneren.

Een korte geschiedenis van Waterman:
het bedrijf werd opgericht in 1883 door Lewis Edson Waterman en een jaar later kreeg hij het patent op een inkt-toevoer systeem waarin drie groefjes te vinden waren, het Three Fissure Feed. Dit systeem zorgde ervoor dat de inkt zonder haperingen naar de penpunt liep en niet lekte. Het bedrijf werd eerst ‘the ideal Pen Company’genoemd maar dat werd later veranderd in The L.E. Waterman Comany’en dat zou ook zo blijven. De oprichter overleed in 1901 maar het bedrijf had al een flink marktaandeel en vernieuwende pen-ontwerpen en de juiste marketing zorgden ervoor dat het bedrijf steeds verder groeide. Bekende modelnamen uit de eerste periode zijn de Laureat en de Gentleman. De fabriek staat sinds 1967 in het Franse Saint-Herblain en het hoofdkantoor is in Parijs gevestigd.  Waterman is nog steeds één van de grootste pennenmerken ter wereld. Tot 1980 is Waterman een familie-bedrijf geweest, daarna zijn er twee overnames geweest. Sanford is een schrijfwarengroep die nu het merk onder zijn hoede heeft. Zij produceren per jaar circa 5 miljoen vulpennen voor het merk.

Pennen bedrukken en graveren is onze specialiteit! Bekijk de categorie ‘merk pennen‘ om alle merk pennen te zien die bedrukt en gegraveerd kunnen worden.