Loading...

Please wait...

Eco pennen

Categorieën

Categories

Filters

Filter op prijs

 

drukhoogte pen

merk

levertijd

materiaal

kleur

soort pen

schrijfkleur

mechanisme pen

minimale afname

kenmerken pen

druktechniek

Producten 1–36 van 42

Producten per pagina

Eco pennen bedrukken met logo? Milieuvriendelijk promotie maken voor je bedrijf? Kies voor het bedrukken van een eco pen bij Promo2000.nl. Maar wat betekent dat eigenlijk, een ‘Eco-pen‘?
Het woord ECO wordt op onze site gegeven aan pennen die vanwege het productieproces en de verwerking bij het weggooien, minder belastend zijn voor het milieu dan de conventionele pennen. De ECO pennen zijn in verschillende groepen in te delen:
1. Pennen gemaakt van papier of karton. Het gaat dan om gerecycled materiaal dat ook niet gebleekt wordt.
2. Pennen gemaakt van stro. Een groot deel van het kunststof, is afkomstig van stro dat anders weggegooid zou worden.
3. Pennen gemaakt van gerecycled huishoudelijk plastic. Denk aan plastics van oude föhns, magnetrons, wasmachines en dergelijke. Het plastic wordt van de huishoudelijke apparaten afgehaald, vermalen en weer gebruikt.
4. Pennen gemaakt van PET flesjes. De bekende flesjes die je zo makkelijk weggooit worden nu opnieuw ingezet.
5. Pennen gemaakt van koffiebonenschilfers.
6. Pennen gemaakt van mais / PLA. Het mais is niet voor consumptie geschikt. Uit het mais wordt een zetmeel gehaald en daarvan kan granulaat gemaakt worden.
7. Pennen gemaakt van suikkerriet. Suikerriet is een snel groeiende plant en de plant zelf gaat wel 10 jaar mee en kan telkens opnieuw geoogst worden. Suikerriet is 100 procent composteerbaar.

In de meeste gevallen zal er in de pen een kleurloos merkje ingestanst zijn waaraan je kunt zien dat het om een ECO-pen gaat. Vraag gerust een monster van de pen bij ons aan zodat u zelf kan zien dat deze pennen écht van goed kwaliteit zijn en dat ze uitdragen dat jouw bedrijf meedenkt en meewerkt aan een schonere toekomst.