Loading...

Please wait...

Chocolade letters en telegrammen bedrukken

7 producten

Producten per pagina

Chocoladeletters bedrukken? Met chocoladetelegrammen kun je het in geuren en kleuren vertellen! Met een tekst van chocolade, daarmee kun je zeggen waar het op staat en dat is nog lekker ook. Chocolade letters bestellen of chocolade cijfers in melkchocolade, pure chocolade, suikervrije chocolade, fairtrade chocolade,…. en zelfs de kleine lettertjes worden dan graag gelezen, eh, gegeten.

Ben je op zoek naar meer chocolade? Bekijk dan onze categorie ‘Chocolade bedrukken‘ om ons volledige assortiment chocolade te zien

Waar komen chocolade letters vandaan?

Over de herkomst van de eetbare letters bestaan meerdere theorieën. De eetbare letter gaat al ver terug in de geschiedenis. In Nederland bestaan sinds de 17de eeuw koekletters en banketletters. Maar al eerder zouden leerlingen van middeleeuwse kloosterscholen leren schrijven met behulp van deegletters die, mits het geschrevene goed werd bevonden, daarna als beloning mochten worden opgegeten. Een andere verklaring is dat Sinterklaas de beginletter van de naam van het kind, bij de cadeautjes legde. Die letter was van brooddeeg. We zien chocoladeletters pas verschijnen aan het begin van de 20 ste eeuw maar waarom de deegletter is vervangen door een chocoladeletter, is niet duidelijk. In Duitsland en Oostenrijk worden chocoladeletters uitgedeeld voor Oudjaar.