Loading...

Please wait...

Pasen snoep bedrukken

24 producten

Producten per pagina

Pasen snoep bedrukken.

Met Pasen wordt er traditiegetrouw veel gegeten en gesnoept. Vooral chocolade-eieren en allerlei andere chocoladefiguren zijn niet meer weg te denken. Ook binnen de relatiegeschenken, is Pasen een gewaardeerd uitdeelmoment, vandaar dat wij een afdeling ‘Pasen snoep bedrukken’ in het leven hebben geroepen.  Maar……

Wat vieren we met Pasen? Met Pasen vieren Christenen het geloof dat Jezus is opgestaan uit de dood, drie dagen na zijn kruisinging. Ook niet-christenen vieren Pasen maar zij vieren het meer als een Lentefeest dat blijk geeft van de nieuwe ontwikkelingen in de natuur, alles komt weer tot bloei en wordt vruchtbaar.

Waar komt het woord Pasen vandaan? Het woord Pasen is afgeleid van het Joodse woord Pesach, ook bekend als het lentefeest, vrijheidsfeest of matzefeest Het is een belangrijk joods feest. Met Pesach wordt het einde van de joodse slaverij herdacht als ook de uittocht uit Egypte.

Waarom is er een paashaas?  De paashaas is van oorsprong waarschijnlijk verzonnen om kinderen goed gedrag af te dwingen. Alleen lieve kinderen zouden paaseieren krijgen. In een Duits boek uit 1682 wordt al melding gemaakt van de paashaas die gekleurde eieren kon leggen.  Daarnaast was er in Engeland de Germaanse vruchtbaarheidgodin EASTER die de verschijning van een haas kon aannemen. Omdat het Paasfeest ook een vruchtbaarheidsfeest is, is de haas onlosmakelijk gekoppeld aan de paasperiode. Eieren zijn uiteraard bij uitstek het symbool van nieuw leven.

Ben je op zoek naar snoep voor andere feestdagen? Bekijk dan onze categorie ‘Snoep voor de feestdagen bedrukken‘ om ons volledige assortiment snoep te zien.