Loading...

Please wait...

Kauwgom bedrukken

1 producten

Producten per pagina

Kauwgom bedrukken doe je bij Promo2000. Bij ons ben je aan het juiste adres! Mentos kauwgom, kauwgom in blisters, kauwgom per stuk verpakt, in ons assortiment vind je het allemaal. Bedrukte kauwgom is een heel populair weggeef geschenkje! Kauwgom is letterlijk al eeuwenoud!

Ben je op zoek naar meer snoep? Bekijk dan onze categorie ‘Snoep bedrukken‘ om ons volledige assortiment snoep te bekijken. 

Kauwgom bedrukken? Bestel hier eenvoudig en snel

Eenvoudig en snel kun je hier jouw bedrukte kauwgom bestellen. Uit onderstaande assortiment kan je de koekjes kiezen die bij jou passen. Alle kauwgom kan bedrukt worden met logo en/of tekst naar wens. Wil je graag persoonlijk advies over de verschillende soorten kauwgom of opdruk mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Waar komt kauwgom vandaan?

In Scandinavië zou men al 9 duizend jaar geleden op boomhars gekauwd hebben en ook van de Grieken is bekend dat zij op hars van de mastiekboom kauwden. Het kauwen zou concentratieverhogend werken, desinfecterend voor de mond en ontspannend zijn. In de Verenigde Staten ontdekte Thomas Adams begin 19 de eeuw dat ‘chicle’, een mexicaanse gom, heel geschikt was om op te kauwen. Adams ontwikkelde samen met William Wringley machines om kauwgom in grote oplage te maken. Er werd nu ook kleurstof, smaakstof en suiker aan toegevoegd. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd kauwgom populair in Europa.

Hoe wordt bedrukte kauwgom gemaakt ?

Gom is sap dat uit bomen wordt gehaald. De gom wordt gesmolten en smaakstoffen en kleurstoffen worden toegevoed. Deze massa wordt gekneed en daarvan wordt een dunne sliert gemaakt. De sliert wordt platgewalst en van deze platte sliert worden stukje kauwgom gesneden die nog worden voorzien van een glanslaagje. Op grote rollen folie wordt de gewenst opdruk gedrukt en de folie wordt daaarna op maat gesneden. De stukjes kauwgom en de wikkel worden dan door één inpakmachine gevoerd zodat elke stukje zijn eigen verpakking krijgt.  Voilá, jouw promotiekauwgom is klaar!