Loading...

Please wait...

Solar oplader bedrukken

3 producten

Producten per pagina

Solar oplader bedrukken?

Een solar oplader is een batterij, accu, powerbank of charger die door middel van zonlicht via een zonnecel de bank kan opladen. Meestal wordt ook een USB-kabel meegeleverd zodat je niet uitsluitend van de zon afhankelijk bent. Het kost meer tijd om via zonne-energie op te laden maar het is zeer milieuvriendelijk en bovendien ook goedkoop omdat je geen gebruik maakt van het betaalde energie-net. Bedrukte opladers zijn altijd een welkom relatiegeschenk!

Capaciteit en effectiviteit van solar opladers

Bij bedrukte solar opladers, worden vaak de termen capaciteit en effectiviteit gebruikt:

  • CAPACITEIT : geeft het vermogen van de batterij / de powerbank aan. Het is eigenlijk de hoeveelheid energie die de powerbank kan opslaan. Hoe hoger het getal, hoe meer opslag de powerbank heeft.
  • EFFECTIVITEIT : Er bestaat een verschil tussen de capaciteit van de batterij / powerbank en de werkelijke hoeveelheid energie die de powerbank kan overdragen. Een deel van de energie gaat namelijk ‘verloren’ aan het omzetten van input naar output, het indicatielampje en andere kleine energiegebruikers in de powerbank zelf. Vandaar dat je altijd ruimer moet rekenen dan één op één.

Bekijk ons volledig assortiment powerbanks om de diverse soorten powerbanks te bekijken.