Loading...

Please wait...

Bierglazen

8 producten

Producten per pagina

Bierglazen bedrukken.

Bedrukte bierglazen met je eigen logo. Dat drinkt lekker! Logobierglazen voor elk feest, festival, tuinfeest, opening van je bedrijf….
Er bestaan verschillende soorten glazen en die zullen de vier soorten glazen die wij in het assortiment hebben, kort bespreken zodat jij de juiste keus kunt maken.
Fluitje is een echt Nederlands glas, er past ongeveer 20 cl bier in. Door de recht, hoge en vrij smalle vorm houdt het de schuimkraag mooi lang vast waardoor het bier goed beschermd wordt en niet snel zal inzakken. Meestal wordt dit glas gebruikt voor een pils of een lager.
Vaasje is een glas dat in de Nederlandse bars en café’s veel gebruikt wordt. Het is iets groter dan een fluitje want een Vaasje heeft een inhoud van 25 cl. Het model is taps toelopend dus de onderzijde is veel smaller dan de bovenzijde.
Trappist is een glas dat ook kelk of bokaal wordt genoemd. Het is een glas dat meestal gebruikt wordt voor een Belgisch bier zoals een trippel, of een dubbel of een abdijbier. De kelk is heel ruim en rond zodat de aroma’s van kruidige of geurige bieren makkelijker vrij kunnen komen dan in een smal glas.
Pul is een echt feestglas, het wordt ook Oktoberfestglas of Mass glas genoemd. Het zijn glazen die gemaakt zijn van heel dik glas zodat het bier lekker lang koel blijft. Daarnaast kan je lekker klinken / proosten want dat dikke glas breekt niet zo snel. Omdat het door het dikke glas ook veel gewicht heeft, is er een oor aan aan het glas. Bovendien kan je dan heel veel glazen tegelijkertijd aan het oor dragen. Een ouderwets lekkere Duitse Lager smaakt uiteraard heerlijk uit zo’n bierpul.