Loading...

Please wait...

Naturel ongebleekt katoenen tassen

Categorieën

Categories

Filters

Filter op prijs

 

levertijd

soort

materiaal

kleur

kenmerken

hengsel lengte

stofdikte

minimale afname

druktechniek

26 producten

Producten per pagina

Naturel ongebleekt katoenen tassen bedrukken.

Katoenen tassen zijn in vele maten en vormen, aantallen en vooral ook in heel veel kleuren verkrijgbaar. Maar soms hoef je al die poespas niet en wil je gewoon naturel ongebleekt katoenen tassen. Dan is beige of ecru kleurige tassen van een katoenen stof die niet is gebleekt. En dat is wel zo duurzaam of milieubewust. Want als je een katoen een kleurtje geeft, moet de tas eerst gebleekt worden.
De katoenvezel heeft van nature een dun waslaagje, de cuticula. Dat laagje moet eerst verwijderd worden voordat het garen gebleekt of gekleurd kan worden. Het bleken gebeurt meestal met chloor en dat is natuurlijk erg schadelijk voor het milieu. Het komt via het water in het natuurlijke milieu terecht. Als de stof daarna gekleurd wordt, worden er chemische middelen gebruikt. Wel wordt er, in tegenstelling tot katoen waarvan kleding wordt gemaakt, het gebruik van weekmakers om de stof soepel te maken, vuilafstoters en antistatische middelen beperkt omdat tassen niet zo soepel en kreukherstellend hoeven te zijn, Een katoenen tas zal ook zeker stugger aanvoelen dan katoenen kleding en de tas zal dan ook zeker niet krimpvrij zijn.

Behalve dat naturel tassen niet gebleekt of geverfd worden, is er ook een verschil in de katoenen stof zelf.
Veel stof voldoet aan de OEKO-TEX standaard waarbij er gezorgd wordt dat er bijvoorbeeld geen cadnium of andere schadelijke stoffen in de stof verwerkt is. Als er behalve oeko-tex ook de tekst 100 plus is toegevoegd, betekent het dat de productie milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is.
Er is stof van biologisch gekweekte katoen waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
Dan is er stof die zowel biologisch gekweekt is én waarbij de sociale en financiële omstandigheden van de producerende boeren nauwlettend in de gaten wordt gehouden, de fairtrade katoen.